Moje chvilka pohody

Přízrak mě vábil k sobě

Služební cesta se stala děsivým a nezapomenutelným zážitkem, když jsem jednou v noci spatřila za oknem přízraky mladého páru.

Před několika lety jsem byla pracovně v jedné západoevropské zemi. Na týdenní cestu mi firma zařídila pobyt ve velice pěkném hotelu na okraji města. Byla to moderně zařízená, mnohapatrová budova.

Pohádkové bydlení

Z patnáctého patra byl překrásný výhled. Pokoj byl luxusní. Manželská postel, koupelna s vanou, malá předsíň a balkonek se stolečkem a židlí. Vybalila jsem si, osprchovala se a šla na večeři.

Měla jsem zařízenou polopenzi. Prostě komfort se vším všudy. Po třech báječných dnech se však můj pobyt změnil v hrůzyplnou záležitost.

Šla jsem brzy spát

Toho večera jsem se vrátila na hotel unavená z celodenního jednání. Hned po večeři v hotelové restauraci jsem se rozhodla, že půjdu spát. V listopadu se už stmívá obvykle brzy, a tak když jsem krátce po osmé zalehla do luxusní postele v mém pokoji, neměla jsem s usínáním sebemenší problém.

Po necelých třech hodinách jsem se však probudila celá zmatená s tušením, že se děje něco špatného.

Tváře za oknem

Podívala jsem se na digitální budík. Bylo deset minut před půlnocí. Chtěla jsem vstát a jít se do koupelny napít, když vtom můj zrak spočinul na okně. Vykřikla jsem hrůzou. Za sklem jsem uviděla tváře dvou mladých lidí, chlapce a dívky.

Nohy se mi podlomily a já se znovu posadila na postel. Dívka ukazovala směrem ke mně, a pak mě k sobě vábila gestem ruky. Snažila jsem se přesvědčit, že se mi to jen zdá nebo že je to důsledek přepracování.

Stále jsem je viděla

Celé to zjevení trvalo několik minut, během kterých jsem nebyla schopná odvrátit tvář od okna ani vstát z postele. Pak ty přízraky zmizely. Ačkoli jsem byla opravdu unavená, už jsem toho tu noc moc nenaspala. Pokaždé, když jsem zavřela oči, viděla jsem před sebou ty bělostné tváře dvou mladých lidí.

Dávná tragédie

Ráno po snídani jsem se zkusila zeptat sympatického recepčního, jestli náhodou v hotelu nestraší. Nadhodila jsem to spíš jako vtip. Chtěl vědět, proč se ptám, tak jsem mu vyprávěla o svém zážitku.

Recepční zvážněl a řekl mi, že před časem skočil ze střechy hotelu mladý pár, který společně spáchal sebevraždu.

Snad našli svůj klid

Dodnes nevím, jestli jen reagoval na můj dotaz a vše si vymyslel nebo jestli to byla pravda a já jsem skutečně viděla přízraky zesnulé dvojice. I tak jsem se ale následující večer před ulehnutím do postele za jejich duše pomodlila a díky bohu jsem už po zbytek svého pobytu žádné přízraky nespatřila.

Zdena R. (53), Kutná Hora

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden