Moje sladké tajemství

Proč cvičit v létě

Svaly se lépe zahřejí, a budete se lépe hýbat

Léto svádí k lenošení a vyšší teploty máme jako výmluvu, proč se nehýbat. Je ale zbytečné se přehnaně šetřit.

Začněte už ráno

Dobré je zařadit do denního režimu pohyb brzy ráno, kdy ještě rtuť teploměru neukazuje třicítky. Vhodným cvičením je jóga. Nebo pilates, při kterém se krásně protáhnete.

Brzké hodiny můžete využít i k lehkému běhu. Nikdo po vás nechce, abyste vypustili duši, ale není třeba se bát toho, že se zpotíte a dáte si do těla. Náš organismus je velmi odolný, a pokud ho přehnaně nešetříme, umí se dobře přizpůsobit různým podmínkám.

Jako po másle

Vaše svaly vám poděkují. Lépe se totiž zahřívají. V chladnějších měsících bývají ztuhlé a trvá déle, než je můžete začít namáhat. V létě jste flexibilnější a pohyblivější, to znamená, že hrozí méně zranění.

Můžete si i dopřávat dobroty

Pohyb v teple je paradoxně příjemnější a vaše fyzická zdatnost se jenom posílí. Pokud ale trpíte na nemoci kardiovaskulárního systému, buďte na sebe opatrnější. Nejlepší doba na sport je tedy ráno nebo večer.

Dbejte na pitný režim, i když nemáte pocit žízně. V létě totiž vypotíte z těla spoustu škodlivých látek. Neméně důležitým benefitem je i to, že v létě nepřiberete. Protože nevynecháte pohyb, můžete si dopřávat hodně ovoce, zmrzlinu i grilované dobroty bez výčitek z toho, že se v září nevejdete do kalhot.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden