Moje chvilka pohody

Proč používat micelární vodu?

Aby pleť dobře vypadala a mohla dýchat, musíte ji každý večer důkladně odlíčit a také ji pravidelně čistit. Výborným pomocníkem pro tyto účely je právě micelární voda.

„Jedná se o přípravek, který vzniká kombinací pleťové vody a drobných olejových částeček, takzvaných micel, které působí jako magnet. Při kontaktu s kůží navážou na svůj povrch nečistoty, které následně uzavřou ve svém centru a tím umožňují šetrné čištění pleti bez podráždění. Obecně platí, že micelární voda je k pleti velmi šetrná, nedráždivá a nepůsobí alergické reakce a zároveň umožňuje kvalitní odlíčení a očistu. Neobsahuje mýdlo, alkohol ani parfemaci,“ vysvětluje dermatoložka Lucia Mansfeldová z kliniky Perfect Clinic.

K odličování micelární vodou používejte bavlněné tampónky. „Odličujte se ve dvou vrstvách, v závislosti na stupni znečištění. Výhodou je, že pleť již následně nemusíte oplachovat vodou, která může kůži podráždit. Na trhu je celá řada micelárních vod a odličovacích ubrousků napuštěných micelární vodou, což je vhodné zejména při cestování,“ dodává dermatoložka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden