Můj čas na kafíčko

Proč to „tam“ svědí?

Stydíte se o tom mluvit, ale zajímá vás, jestli se vaše vagina umí vyčistit sama, i bez přípravků intimní hygieny?

Když vagina mluví

Dělá to prostřednictvím výtoku, vůně a lubrikace. Je třeba naslouchat veškerým změnám, může to být volání o pomoc. Prostředků pro intimní hygienu je v drogeriích spousta. Vážně jsou ale tak nepostradatelné, jak se tváří?

Vnitřní část pochvy, kterou okem nemůžete spatřit, je jako samočisticí trouba, která se o sebe postará sama. Vulvu a stydké pysky lze ošetřit neparfémovaným mycím gelem, který nenaruší bakteriální rovnováhu. Typická lehce pižmová vůně intimních partií je normální.

Jak z problému?

Vaginální svědění obvykle doprovází výtok, bolest a podráždění. Příčinou může být kvasinková infekce, dermatitida nebo i omezenost přístupu vzduchu, která se dá napravit vhodnějším spodním prádlem. Syntetické materiály nejsou prodyšné, kůže nemůže volně dýchat, tvoří se vlhkost, a infekce je tu.

Kalhoty z čisté bavlny jsou pohodlnější a bezpečnější. Pokud se chcete přes den cítit čistá, kupte si v drogerii intimní ubrousky. Jsou z certifikované biobavlny a obsahují extrakt z heřmánku, růže a měsíčku. Ubrousky vaši kůži zklidní a opečovávají.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden