Moje sladké tajemství

Proč vám nerostou vlasy a jak růstu pomoci?

Většina žen sní o dlouhé, husté hřívě, tu ale na hlavě pyšně nosí jen hrstka vyvolených. Jak je možné, že vám vlasy rostou pomalu a jen do určité délky?

Tuto otázku si klade většina žen. Naštěstí pro vás má odpovědi majitelka kadeřnického studia Luxury Hair by Martina Baštová (na Instagramu se můžete podívat na profil @luxuryhairbymartinabastova), která vysvětluje, jak o vlasy pečovat.

Proč vlasy rostou jen do určité délky?

Neodborně barvené vlasy, nešetrné zacházení při mytí, česání nebo časté používání žehliček a fénů, to je kapitola sama o sobě. „V zimních měsících se často setkáváme s otrhanými délkami vlasů od šál, bund a kabátů,“ vysvětluje Baštová.

Správně zvolená kosmetika je základ.

Další příčinou, kdy nevědomky namáháme konce vlasů, je spánek bez sepnutých vlasů. Většina žen si myslí, že je lepší nechat na noc vlasy rozpuštěné, aby si „odpočinuly“, ale když použijete gumičku, která vlasy neškrtí, tak vlasy chráníte proti ulamování o polštář a cuchání během nočního převalování.

Za špatným růstem vlasů může být skryt zdravotní problém!

Nesmíme zapomínat na organické příčiny vypadávání vlasů či jejich ulamování, křehkost, změnu jejich struktury.

„Důležitá otázka od nás ke klientce je, jak dlouho tyto příznaky pociťuje. Ne vždy se totiž jedná o mechanické poškození, je třeba vést s klientkou důkladnou konzultaci o jejím zdravotním stavu, zda a jaké bere léky, jestli se neléčí se štítnou žlázou, není-li v poslední době více unavená, to může signalizovat nedostatek železa v krvi,“ vysvětluje Martina Baštová.

Může se také jednat o hormonální změny typu menopauza, ukončení antikoncepce, porod, kojení, významnou roli hraje také stres.

Svěřte se do rukou odborníků

„Základ všeho je čistá pokožka hlavy ze které rostou vlasy. Na úplné vyčištění od všech nánosů silikonů, tvrdé vody, stylingu, ale i mazu, lupů používáme veganský produkt MALIBU C. Jedná se o jedinečný systém péče, díky které může pokožka znovu dýchat,“ říká majitelka salonu Luxury Hair.

Stačí proceduru podstoupit 2x ročně. V salonu paní Baštové je mnoho kombinací péče, každé klientce jsou připraveny na míru. Tyto produkty jsou k dostání pouze zde, pak je jen na kadeřníkovi, kterou kombinaci zvolí. Od toho se poté odvíjí i péče domácí, na kterou v kadeřnictví zakoupíte produkty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden