Moje chvilka pohody

Promarnila šanci na lásku

Nedokázala jsem pomoci kamarádce, které tyran zničil život. Zneužíval jejího nízkého sebevědomí. A když dostala šanci v podobě lásky hodného muže, nedokázala odejít.

Kamarádka Jana se zamilovala do Jardy, který byl o dvanáct let starší a zrovna se rozváděl. S Janou se velmi rychle sestěhovali do jedné domácnosti, Jana už nebyla nejmladší a moc se chtěla vdávat. O svatbě nebo dokonce dítěti ale Jarda nechtěl ani slyšet.

Jana to přijala, ale respekt partnera jí to nepřineslo. Předhazoval jí, že vše platí on. Jana málo vydělávala. Jenže vztah byl čím dál horší, ona si ale přesto gratulovala, že s ní vůbec atraktivní a úspěšný Jarda je.

Láska snese hodně

Postupem let se projevila Jardova potřeba ovládat druhé. Hrubě kamarádku ponižoval. To všechno vedlo ke zhroucení jejího už tak slabého sebevědomí až na nulu. A neměla kam jít. K rodičům se kvůli komplikovaným vztahům vrátit nemohla. O to víc jsem se divila, když v sobě má kamarádka našla zbytek síly, a to co jí doma chybělo, našla u Jardova mladšího kamaráda!

Jana si s Láďou vždy rozuměla

Láďa se v té době rozešel s partnerkou a oporou mu byla právě Jana. Když mu pak má přítelkyně svěřila, jak se k ní Jarda chová, ihned jí nabídl, ať se přestěhuje k němu. Už v té době byly jejich city hlubší.

A v té chvíli Jana udělala chybu, které dodnes lituje. Neuměla se od Jardy úplně odstřihnout a nebyla si jistá, zda by s rozchodem udělala dobře. Dlouho tak odolávala fyzickému sblížení s Láďou, až ten to vzdal a našel si jinou.

Olga N. (54), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden