Můj čas na kafíčko

Prozradila jsem cizí tajemství

Je to opravdu hrozný pocit, když vidíte manžela své kamarádky, jak vášnivě líbá cizí ženu. Nejhorší na tom ale bylo, že jsem nevěděla, jak se zachovat, abych jí neublížila.

Někdy vás cesty osudu zavedou do situace, kdy prostě nevíte, co udělat. A věřte, že do té, ve které jsem se ocitla já, byste se dostat nechtěli.

Celý život jsem snila o tom, že budu pracovat v kanceláři plné žen, že budeme skvělé kamarádky, bude nás to v práci bavit a chodit tam pro mě bude radost. Takový sen se mi skutečně v pětačtyřiceti letech splnil a já byla neuvěřitelně spokojená.

Procházel se ve Varech s milenkou

V kanceláři jsem seděla s Annou, Martinou a Věrkou a všechny jsme si neuvěřitelně sedly. Dokonce tak, že jsme seznámily naše rodiny. Proto jsem dobře věděla, že měl Petr, manžel mé kolegyně Martiny, odjet na služební cestu stejný víkend, kdy my s manželem jeli na výlet do Karlových Varů.

Jenže z našeho romantického víkendu se stala noční můra. Na promenádě jsme totiž potkali Petra a nebyl sám. Tulil se k ženě, kterou jsem neznala, a vášnivě ji líbal.

Rozhodovala jsem se, co je správné

Po příjezdu domů jsme se s manželem radili, co udělat. Máme to Martině říct? Bude nám věřit? Nejdřív jsem byla přesvědčená, že to raději necháme být. Jenže potom jsem si uvědomila, že kdyby se podobná situace stala mně, rozhodně bych o tom chtěla vědět.

S Martinou jsem se tedy setkala a vše jí popsala. Nejdříve mi nevěřila, zvedla se a odešla. Večer mi ale zavolala a brečela, že od manžela odchází, protože už měla delší dobu podezření.

S Annou a Věrkou jsme jí po následující měsíce byly velkou oporou a snažily se ji co nejvíce zaměstnat výlety a různými akcemi, aby se nezhroutila. Bylo to velmi těžké období a nejvíce mě na tom mrzí to, že jsem to musela být já, kdo to celé odstartoval.

O to horší bylo, když jsem jejího exmanžela po čase potkala na ulici a vyslechla si pár nepříjemných urážek a sprostých slov. Můžeme být ale vděčné, že naše nejlepší kamarádka už s takovým člověkem není, a dokonce si po čase našla skvělého chlapa do nepohody, který by jí snesl modré z nebe.

Kamila O., 56 let, České Budějovice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden