Pudink s dýní a pomerančem

Rýžový pudink s medovo-dýňovou omáčkou a kousky pomeranče je zdravá a chutná svačina.

Suroviny na 4 porce - 400 ml kokosového mléka - 2 sáčky rýže - 400 g očištěné dýně Hokaidó - 2 lžíce medu - špetka mleté skořice - špetka mletého hřebíčku - 1 hrst nasekaných vlašských ořechů - ½ pomeranče

Postup

1. Dýni pokrájejte a uvařte doměkka. Pak ji rozmačkejte vidličkou a smíchejte s medem. Rýži uvařte podle návodu.

2. Kokosové mléko promíchejte v plechovce, nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přisypte rýži a vařte 5 až 8 minut, dokud pudink nezhoustne a rýže nevstřebá mléko. Ochuťte kořením, přimíchejte ořechy a dýňové pyré.

3. Pudink naservírujte do misek, ozdobte pomerančem a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden