Ratatouille jako vděčná příloha

Ratatouille je pečená zelenina, kterou můžete konzumovat samotnou nebo jako přílohu k masu.


Suroviny:


2 cibule


4 rajčata


1 lilek


3 snítky rozmarýnu


5 lžic olivového oleje


2 dcl bílého vína


2 stroužky česneku


1 lžička sušeného tymiánu


1 bobkový list


sůl, pepř


Postup:


Zapékací misku si zevnitř celou potřete olivovým olejem. Rajčata, lilek a cibuli nakrájejte na tenké plátky a následně do mísy skládejte vždy jeden plátek rajčete, jeden cibule a jeden lilku.


Pokračujte, dokud nebudete mít celou mísu zaplněnou. Zeleninu osolte a opepřete. V misce si vytvořte směs z trochy olivového oleje, bílého vína, soli, pepře, sušeného tymiánu a prolisovaného česneku.


Promíchejte a vlijte do mísy k zelenině. Ještě přidejte bobkový list a rozmarýn. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

reklama
reklama