Rizoto s dary moře

Suroviny na 4–6 porcí:

1 kg slávek (nebo jiné mořské plody)

1 cibule

4 stroužky česneku

300 g rýže

2 dl bílého vína

rajčatový protlak

olivový olej

sůl, pepř

petrželka

kousek másla

nastrouhaný parmezán na posypání

Postup:

Slávky očistíme a omyjeme. Vložíme je do hrnce s horkou vodou a vaříme, dokud se neotevřou. Vyjmeme z nich masitou část a část vody, ve které se vařily, si odložíme na podlévání rizota. Na ozdobení si můžeme odložit i otevřené mušle. Na ohřátém olivovém oleji pod.usíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme podle chuti rajčatový protlak (nakrájená oloupaná čerstvá rajčata), krátce podusíme a pak přidáme slávky a omytou syrovou rýži.

Vaříme přibližně 20 minut, přičemž rizoto několikrát promícháme a podlijeme vodou ze slávek a vínem. Ke konci vaření osolíme a opepříme, dodáme petrželku a před podáváním necháme chvilku odstát pod pokličkou. Na dochucení se může dodat i kousek másla. Podáváme posypané strouhaným parmezánem

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama