Moje sladké tajemství

Roláda plněná ovocem

Suroviny:  1 lžička koření do jablečného závinu  špetka soli  1 větvička rozmarýnu  1 citron  1 lžička koriandru celého  1 a ½ kg vepřového bůčku  2 lžíce pažitky 200 ml smetany  3 lžíce rajčatového protlaku  300 g zelených jablek  350 ml vody  50 ml vinného octa

Postup: Bůček omyjeme, osolíme a kůži nařežeme do mřížky. Maso obrátíme a naklepeme po vnitřní straně. Připravíme si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu. Maso potřeme pastou ze všech stran. Jablka omyjeme a i se slupkou nastrouháme.

Do lžíce rajského protlaku rozmícháme rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu. Jablka smícháme s rajským protlakem. Směs jablek rozložíme na plát masa, maso stočíme a převážeme nití. Pečeme ve vyhřáté troubě a podlijeme nálevem z vody a vinného octa.

Po upečení maso vyjmeme a necháme vychladnout. Do výpeku přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Po mírném zchladnutí přidáme 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček podáváme s rýží a omáčkou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden