Můj čas na kafíčko

Rozlučte se navždy s dvojitou bradou

Patříte mezi ty nešťastnice, které trápí druhá brada, a chcete se jí co nejdříve zbavit? Podbradek patří mezi partie, které jen tak neschováte, ale pomocí zázračných cviků ho můžete značně zmenšit.

Tyto cviky vám zaberou jen pár minut denně a dokážou účinně zpevnit pokožku, která s věkem ztratila pružnost, a kvůli zemské přitažlivosti pak „padá“ směrem dolů.

Při cvičení můžete dělat v podstatě cokoli  můžete u toho sledovat televizi anebo vařit večeři. Pokud tuto zkrášlující proceduru budete dělat poctivě, do dvou týdnů uvidíte první výsledky.

Podívejte se do nebe

Před cvičením si zkontrolujte, že máte narovnaná záda. Hlavu držte vzpřímeně a zároveň se vyhněte křeči. Poté hlavu zakloňte tak daleko, jak jen to půjde, ale pouze do té míry, abyste cítila příjemné napětí.

Zavřete oči a snažte se vnímat, jak se vám svaly na krku důkladně protahují. V této poloze setrvejte asi 10 vteřin a pak se vraťte do výchozí pozice. Opakujte čtyřikrát.

Zařvěte jako lvice

Pohodlně se usaďte na židli, narovnejte se a při výdechu se snažte co nejvíce vypláznout jazyk, k čemuž můžete přidat i úlevný zvuk. Opakujte alespoň desetkrát.

Suňte bradu vpřed

Při tomto cviku se uvolněte, ale stále myslete na rovnou páteř. Bradu začněte co nejvíce předsazovat. Napočítejte do deseti a vraťte se do původní polohy. Opakujte patnáckrát.

Polibte strop

Zakloňte hlavu a v této pozici začněte střídavě otevírat a zavírat ústa. Tento cvik provádějte velmi pomalu a soustřeďte se na každý pohyb a prodýchejte pohyb krčních svalů. Provádějte vždy nejméně desetkrát za sebou.

Nebo zkuste malou obměnu: zakloňte hlavu a přitom se snažte „políbit strop“  samozřejmě pouze obrazně. Čím více polibků vyšlete, tím lépe pro váš podbradek. Místo stropu si můžete představit partnera.

Zakřičte si

Ke zpevnění pokožky na krku a v okolí brady slouží i různé samohlásky. Nadechněte se a s výdechem co nejzřetelněji řekněte „o“, pak se znovu nadechněte a při výdechu vyslovte dlouhé „á“. Krásně si tím uvolníte čelist, když jazyk přitom zapřete o vnitřní stěnu dolních zubů.

Usmějte se

Velmi účinným cvičením je i široký úsměv, který si trénujte každý den aspoň dvě minuty. Procvičujete při něm nejen podbradek, ale také tváře, anebo rychle za sebou vyslovujte hlásku „e“ a koutky úst roztahujte co nejvíc od sebe.

Žvýkněte si

Možná vám to bude znít směšně, ale věřte, že i taková banální činnost jako žvýkání vám může pomoct od druhé brady. Tímto pohybem totiž zapojujete vedle žvýkacích svalů ještě navíc ty, které jsou zodpovědné za pevnost kůže pod bradou. Balíček dobrých žvýkaček mějte vždy po ruce, a jakmile si vzpomenete, dejte si jednu a poctivě trénujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden