Rozvedená vejce „Huevos divorciados“

Suroviny na 4 porce:

250 g keříčkových rajčat

250 g tomatillos (mochyně mexická)

2 papričky jalapeño

na podávání:

½ oloupané cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce čerstvého koriandru

2 lžičky soli

60 ml vody

8 celých vajec

4 kukuřičné tortilly

slunečnicový olej

Postup:

Tomatillos oloupeme, omyjeme a na mírném ohni spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a jalapeño papričkami opečeme (10–15 minut). Rajčata oloupeme a papričkám odřízneme stopku a překrojíme na půl. Rajčata rozmixujeme s lžičkou soli, 1 jalapeño a stroužkem česneku. Rajčatovou salsu dáme stranou.   Opečené tomatillos, lžičku soli, 1 jalapeño, opečenou cibuli, 3 lžíce nasekaného koriandru a 60 ml vody také rozmixujeme. Příliš hustou salsu verde můžeme zředit vodou. Na oleji opečeme volská oka. Pánev vytřeme a vždy na 2 lžících oleje osmažíme tortilly.   Dáme je na talíř, na ně volská oka, z nichž jedno přelijeme salsou verde a druhé rajčatovou salsou. Podáváme s jemně nakrájenou jalapeño papričkou a čerstvým koriandrem.

reklama
reklama