Rychlý roastbeef s kaštany

Suroviny na 4 porce:

6 kuliček jalovec

1 kg zadního hovězí

1 lžíce jemné soli

3 lžíce olivového oleje

500 g jedlých kaštanů

4 bobkové listy

1 l hovězího bujonu

Postup:

Bobkové listy a jalovec rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Hovězí očistíme a osolíme. Koření smícháme s lžící oleje, směsí maso důkladně potřeme maso a necháme odležet při pokojové teplotě. Kaštany opečeme, oloupeme a necháme vcelku. Do pekáče vložíme maso, podlijeme zbytkem oleje a bujonem.

Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca hodinu. Pak přelijeme výpekem, necháme ve vypnuté troubě asi 30 minut dojít. Že je roastbeef „akorát“ ověříme přeříznutím v půlce kolmo na vlákna. Při správné růžové barvě vyndáme a necháme odkrytý.
Servírujeme nakrájené na tenké plátky a obložíme kaštany.

reklama
reklama

Komentáře