Můj čas na kafíčko

Saunování vlasům neprospívá!

Saunová sezona je v plném proudu, a pokud jste se k návštěvě sauny zatím neodhodlala a plánujete ji vyzkoušet, máme pro vás pár dobrých tipů.

Víc než jen relax

Saunování má blahodárný vliv na pokožku celého těla. Přesto se vám mohou v začátcích na kůži, zejména v oblasti stehen, lýtek a paží, objevit zarudlé skvrny. Saunování pozitivně působí i na pokožku hlavy. Pokud vás trápí lupy, nebo naopak mastné vlasy, je vhodné začít saunu navštěvovat pravidelně.

Co hříva a horko?

Horký vzduch vlasům neprospívá, zvlášť tehdy, když jsou zatížené odbarvováním, nánosy tužidel a laků. Pokud do sauny chodíte jen příležitostně, možná jste změny na konečcích nebo v délkách ani nezaznamenala. Pokud se však saunovat chcete pravidelně, měla byste vlasům dopřát ochranu.

Trik k ochraně

Pot, horko a suchý vzduch se strukturou a kvalitou vlasu udělají své. V sauně se teplota často pohybuje mezi 85 a 95 °C, což vlasy zatěžuje. Nejvíc trpí ty jemné, suché a poškozené. Poradíme vám fígl, s nímž můžete vlasy při saunování naopak vyživit a učinit je ještě krásnějšími.

Před saunováním je omyjte šamponem a odstraňte z nich zbytky tužidel a laků. Poté naneste hydratační masku, již necháte působit během saunování a zábalu vlasů do ručníku. Díky horkému ručníku maska působí výrazněji a vlasy jsou chráněny před extrémní teplotou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden