Můj kousek štěstí

Šedivějí vám vlasy? Chce to jinou péči!

Šedivět nám vlasy začnou v různém věku. Většinou však kolem čtyřiceti. Ale může to být i o mnoho let dříve. Proč potřebují šediny jinou péči, než ostatní? .

Jsou celkově jemnější a oslabenější. Je tedy naprosto na místě zvolit si takovou péči, která jim bude sedět. Vyživí je a dodá jim lesk, který jim tolik chybí. Na trhu je velké množství produktů, které jsou přímo namíchané právě pro tento typ vlasů. Sáhněte tedy po nich. Vyplatí se to. Je důležité si uvědomit, že vlasy, které jsme měli v mládí nejsou takové, jako dnes. Jejich struktura se s věkem mění, a tak by se měl změnit i náš přístup k nim. Za dobu stárnutí vlasů se považuje věk po třicetinách. Tehdy začínají ztrácet svou pružnost a mnohem více se lámou. Strukturu a kvalitu samozřejmě ovlivňuje mnoho faktorů, jednak váš životní styl, hormony, péče o vlasy, strava a dietní režimy a především pak stres. Není tedy divu, že ke zhoršení kvality vlasů dochází často v období těhotenství nebo menopauzy. Změna v menopauze souvisí právě s úbytkem ženského hormonu estrogenu. Dobrou zprávou ovšem je, že stárnutí vlasů lze zpomalit.

Jak zpomalit stárnutí vlasů?

Pokud se chcete vydat do boje proti stárnutí kadeří, začněte hned. Z počátku jde vlastně o jednoduché rituály, kterými vlasům i pokožce významně pomůžete. Při mytí se věnujte masáži vlasové pokožky. Zlepší se její prokrvení. Jednoduchou proceduru můžete doplnit i speciálními přípravky, přírodními balzámy nebo toniky, které prokrvení napomohou.

Více účinků

Mívají i další podpůrné účinky - zabraňují vypadávání, dodávají objem atp. Prospěšné jsou i hydratační masky, které loknám dodají vláhu, související s úbytkem lipidické vrstvy na povrchu vlasu i vlasové pokožky. Masky navíc zruší i krepatění.

Barvení

Většina žen si šedivé vlasy klasicky barví. Ale i tady byste měli být na pozoru. K barvení se totiž nehodí každá barva. Nejvhodnější je přeliv. Permanentní barvu nechte raději na odborníkovi, aby nedošlo k tragédii. Záleží na tom, kolik procent šedivých vlasů máte.

Kdo musí do salonu

Jestliže pokrývají více než 50 % vašich vlasů, pak určitě nezkoušejte barvení doma a nechte to raději na zkušené kadeřnici. Barva se z takových vlasů mnohem rychleji smývá. Šediny jsou opět viditelné mnohdy už po 2 týdnech. Je tedy třeba volit šetrné barvy a častější péči, tedy barven

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden