Můj čas na kafíčko

Skvělé triky pro suché ruce

Zaručené tipy, jak mít ruce hebké jako ze sametu.

Muži milují krásné a hebké ženské ruce. Jenže vysušená kůže na hřbetu dlaní není lákavá. Přitom existuje celá řada metod, které rukám vrátit jemnost a krásu.

Olejový zábal

Čisté ruce ponořte do misky s olivovým olejem. Pečlivě je promněte, vsuňte do mikrotenových sáčků nebo je zabalte do potravinářské fólie a následně do froté rukavic.

Nechte působit celou noc. Ráno vaše ručičky budou k nepoznání. Tento zábal můžete používat každý den anebo alespoň jednou týdně.

Po olejovém zábalu už nikdy nebudete mít suché ruce.

Mléčná lázeň

Ohřejte plnotučné mléko na teplotu, která vám bude příjemná, a ruce do něj na 5 minut namočte. Tato skvělá procedura zpevní nehty a zajistí dostatečnou hydrataci pokožky.

Medová péče

V míse smíchejte lžičku medu a lžičku olivového oleje. Vzniklou tekutou směs pomalu vtírejte do pokožky rukou. Ty potom vložte do igelitových sáčků a zabalte je na 30 minut do froté ručníku. Poté opláchněte a namažte je mastným krémem.

Vazelínový zábal

Silnější vrstvu obyčejné vazelíny z lékárny pečlivě naneste na popraskané ruce, na které následně navlékněte bavlněné rukavice a nechte tuto „masku“ působit přes noc. Pokud vazelínu vetřete i do nehtů a jemně promnete, získají okamžitě lepší vzhled a budou se hezky a zdravě lesknout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden