Slavnostní hovězí steak s brandy

Hovězí maso je velmi zdravé a náročné na přípravu.Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Na hovězí steak se nejvíce hodí svíčková, ale můžete použít i roštěnku.


Ingredience:


2 medailonky hovězí svíčkové


2 šalotky


1 lžíce másla


1 lžíce petrželky


1/2 lžičky tymiánu


2 lžičky dijonské hořčice


2 lžičky worcesterské omáčky


sůl


1/4 šálku smetany


1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru


1/4 skleničky brandy


1 šálek žampionů


1 stroužek česneku


pepř


Postup:


Maso osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte maso a z každé strany 1–2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidejte houby a orestujte je doměkka. Přidejte brandy a opatrně zapalte.


Přidejte hořčici a smetanu a míchejte po dobu jedné minuty. Poté přilijte vývar a duste další minutu. Nakonec přidejte worcesterskou omáčku, petrželku a všechnu šťávu z masa. Pánev odstavte a můžete servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.


Jak dlouho opékat maso?


Rare (krvavý): asi 2 minuty z každé strany


Medium (středně propečený): asi 3 minuty, nejprve prudce, pak stáhnete


Well done (propečený): 5 minut z každé strany

reklama
reklama

Komentáře