Smetanová čokoládová roláda

Kakaová roláda se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou chutná fantasticky.

Suroviny

Na těsto - 6 vajec - 140 g moučkového cukru - 60 g hladké mouky - 20 g kakaa - pečicí papír

Na náplň - 250 g zakysané smetany - 200 ml šlehačky - 25 g moučkového cukru - 1 želatinový ztužovač

Na polevu - 100 g hořké čokolády - 20 g másla

Postup

1. Vejce ušlehejte s cukrem. Přimíchejte mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte při 190 °C asi 10 minut.

2. Šlehačku ušlehejte se zakysankou a cukrem. Vše vmíchejte do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu.

3. Plát namažte krémem, zaviňte a polijte polevou připravenou z čokolády a másla ve vodní lázni. Dejte zatuhnout do lednice.

reklama
reklama