Můj čas na kafíčko

Smrt švagra pro mě měla strašidelné následky!

Některé duše se vracejí z onoho světa, aby si vyřídily účty.

Několik let jsem prožívala peklo s pomstychtivým duchem.

Ke své sestře Lence jsem měla vždy ochranitelský vztah, jak to občas mezi starším a mladším sourozencem bývá. Bylo mi o šest let více a na rozdíl od Lenky jsem měla průbojnou povahu. Kdykoliv sestra potřebovala nějakou radu nebo pomoc, vždy se na mě obracela.

Rozhodně jsem s ní nijak nemanipulovala, záleželo mi na to, aby byla silná a úspěšná. Životního partnera si pak hledala dost dlouho. Nevěděla, jestli si má Davida vzít a chtěla, abych to rozhodla za ní. Položila jsem jí otázku, jestli si umí představit, že s Davidem bude do konce života. Odpověděla, že ano, a vše bylo jasné.

Drsné překvapení

Svatbu měla Lenka krásnou. Ještě šťastnější pak byla po narození obou dětí. Oceňovala jsem, že sestra získala sebedůvěru a mohla si říct, že už něčeho v životě dosáhla. Zdálo se, že má šťastný rodinný život.

Děti byly zdravé a hodné, vztah mezi Lenkou a Davidem se zdál být bez mráčku, i když švagr jako středoškolský profesor nevydělával moc peněz. Mohla jsem jim vlastně jen závidět, protože jsem děti mít nemohla a s manželem jsem se rozvedla po čtyřech letech trápení.

Netušila jsem, jak krutě tato idyla jednoho dne skončí. A nikdy bych ani v nejmenším nepředpokládala, že se o to nepřímo „postarám“ já. Stalo se to jednoho podzimního dne, když jsem vyrazila na rodinnou chatu pro nějaké věci. Jela jsem tam neplánovaně.

Když jsem tam dorazila, hned mi bylo jasné, že je někdo uvnitř. Nejdřív jsem si myslela, že to mohou být lupiči. Překvapení bylo ale ještě drsnější: přistihla jsem tam svého švagra s velmi mladou dívkou – jak se později ukázalo, byla to jeho šestnáctiletá studentka.

Tragické vyústění

David se mě snažil přemluvit, abych o všem pomlčela. Prosil mě o to skoro na kolenou, tak moc se před svojí mladičkou milenkou ponížil. Odjela jsem beze slova, hluboce zraněná tím, co jsem zjistila.

Ačkoliv jsem Lence nic neřekla, ten švagrův tajný poměr se prozradil, když o něm promluvila její kamarádka. Mělo to nedozírné a bolestné následky. Sestra se zhroutila a museli ji hospitalizovat na psychiatrii. David se ztratil a několik dnů nebyl k nalezení. Zvolil bohužel ten nejhorší způsob řešení.

Za několik dnů ho našli oběšeného. Lenka, když se později trochu vzpamatovala, se mě ptala, jestli jsem o tom Davidově skandálu věděla předtím, než se provalil. Popřela jsem to. Asi čtvrt roku po této rodinné tragédii se mi začaly dít tajemné a nepříjemné věci.

Často jsem nemohla v noci usnout, protože jsem pořád musela přemýšlet o tom, co se přihodilo. Jednou, bylo to už skoro k ránu, jsem spatřila, jak se za oknem vznáší bílý přízrak. Nebyla jsem schopná se skoro ani pohnout. Zjevení vplulo oknem dovnitř a já viděla, že má Davidovu tvář!

Několik děsivých měsíců

Duch ke mně začal promlouvat kovově znějícím hlasem, plným výčitek. Dával mi za vinu, že jsem způsobila jeho neštěstí a mám podíl na jeho dobrovolné smrti. Trvalo to asi pět minut, potom přízrak zmizel. Do rána jsem už neusnula, jen jsem se třásla.

Pochopila jsem, že David nevěděl, jak to ve skutečnosti bylo, a myslel si, že jsem jeho tajný vztah se studentkou prozradila já. Jeho duch se mi pak zjevoval několik měsíců, nepravidelně, vždy v hluboké noci. Pokoušela jsem se s ním komunikovat a vysvětlit, co se doopravdy stalo.

Přízrak nereagoval, ale objevoval se stále méně často. Nakonec jsem to byla já, kdo duchovi švagra vyčetl, jak zkazil život mnoha lidem. Zabralo to a od té doby se už noční strašení neopakovalo. Smutek nad tím, jak dopadla moje sestra, mě ale bude pronásledovat napořád.

Jana N., (57), Tábor

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden