Špagety aglio olio

Potřebujete:

1 balení klasických tenkých špaget, 2 lžičky soli

Na směs:

13 vekých stroužků česneku, 2 polévkové lžíce oleje, 1 chilli papričku, snítku čerstvých bylinek (bazalka, polníček, hladkolistá petržel)

Postup:


  1.  Do dvou litrů vroucí vody nasypte dvě vrchovaté lžičky kvalitní soli, promíchejte a vložte těstoviny. Vařte dle návodu uvedeného na obalu.

  2. Mezitím rozpalte olej na pánvi a nakrájejte česnek na 1 mm tenké plátky a chilli papričku na stejně tenké dílky.

  3. Česnek vhoďte na pánev a za stálého promíchávání smažte, dokud nezezlátne.
    Česnek se zpracovává velmi rychle, proto dejte pozor, aby se příliš neupražil. Stále musí zůstat šťavnatý, tak raději trochu ztlumte plamen.

  4. Slijte vodu ze špaget a těstoviny promíchejte s česnekem a posypejte čerstvou nakrájenou papričkou. Můžete dozdobit čerstvými právě utrženými bylinkami dle vlastního výběru. Přejeme vám dobrou chuť! .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden