Moje šťastná hvězda

Špagety s masovým ragú

Tohle voňavé ragú potřebuje hodinu dušení a díky použití vepřového a hovězího masa je krásně šťavnaté a zároveň plné chuti.

Ingredience:  200 g vepřového masa, 200 g hovězího masa, 30 g mrkve, malá šalotka, 30 g řapíkatého celeru, 6 lžic panenského olivového oleje , 60 ml suchého bílého vína, 1,5 lžíce rajčatového protlaku, 500 g těstovin tagliatelle, 60 g parmazánu, sůl, pepř

Postup:

1. Ze všeho nejdřív si připravte na stůl všechny potřebné ingredience. Připavte si do hrnce dostatečné množství vody na špagety. Na 100 g byste si měli připravit litr vody. Voda by také podle Italů měla být slaná jako moře, takže nešetřete se solí.

2. Maso dvakrát umelte. Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypejte celer, mrkev
a šalotku a opékejte dozlatova.

3. Přidejte maso a restujte, až se vypaří veškerá tekutina, na středním stupni to trvá zhruba 15 minut. Vlijte víno, a jakmile se odpaří, vmíchejte rajčatový protlak.

Přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte a vařte na nižším stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň kompaktní bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Osolte a opepřete.

4. Přiveďte k varu dostatečné množství vody na špagety a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Do hrnce nepřidávejte olej ani je po uvaření neproplachujte studenou vodou.

5. Těstoviny slijte, promíchejte s ragú a posypejte strouhaným parmazánem.

6. Ještě teplé servírujte. Množství stačí na 4 porce. Užitečný tip Ragú připravte z dvojnásobného množství. Můžete ho uložit do mrazáku a použít ho třeba do lasagní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden