Španělské churros s čokoládou

Chutnají jako české koblihy, ale jsou křupavější. Churros (čtěte čuros) je tradiční sladký pokrm zejména na Pyrenejském poloostrově.


Ingredience:


350 ml mléka


60 g másla


20 g třtinového cukru


150 g hladké mouky


3 vejce


1 l rostlinného oleje


250 g smetany


100 g čokolády


špetka soli


Postup:


Do kastrůlku si dejte zahřát mléko, máslo, cukr a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přisypejte k tekuté směsi mouku, vypněte sporák a nechte 10 minut chladnout. 


Do těsta vpracujte šlehačem vejce a následně těsto přendejte do zdobicího sáčku se špičkou. V hrnci si rozpalte všechen olej a těsto do něj postupně vymačkávejte. Jakmile budou jednotlivé churros zlatavé, vytáhněte je a nechte okapat.


Zvlášť si v kastrůlku ve vodní lázni rozehřejte smetanu s čokoládou a churros do směsi namáčejte.


Jak pokrm vylepšit?


Podlouhlé koblížky obalte ve skořicovém cukru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden