Moje šťastná hvězda

Spokojené manželství rozvrátil mladý milenec

Moje šťastná hvězda

Patřila k nejkrásnějším herečkám své generace, a tak není divu, že jí muži padali k nohám. Legendární Vlastimil Brodský byl jedním z nich.

Patřili k nejslavnějším českým párům, přesto jim to štěstí nezaručilo. Jana Brejchová (81) a Vlastimil Brodský (†81) spolu žili šestnáct let, ačkoli jim poslední roky přinesly víc trápení než radosti.

Nádherná Jana Brejchová (81) se na filmovém plátně objevila už v roce 1953, když si jako třináctiletá zahrála ve filmu režiséra Jiřího Sequense (†85) Olověný chléb.  Jen o rok později pak místo na střední školu nastoupila jako písařka do Laktosu. Nebylo zbytí, Jana pocházela z rodiny, kde bylo osm sourozenců a tak není divu, že si brzy musela sama vydělávat na živobytí.

Hned jak mohla, odešla z domova

Navíc Janina maminka příliš nepřála tomu, aby její dcera začala pracovat u filmu. Chtěla ji mít doma, aby pomáhala s výchovou mladších dětí a aby se starala o domácnost.

Jenže mladá dívka toužila po mámivém světě stříbrného plátna, a tak odešla z domova, sotva se jí naskytla příležitost. Tedy, abychom byli přesní, matka ji vyhodila, když natáčela mimo Prahu.  Jenže Jana si už brzy mohla

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden