Šťavnatý medový steak z krkovičky

Suroviny:


  • 4 plátky vepřové krkovičky

  • sůl a pepř


Na marinádu:

  • 2 lžíce medu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce citronové šťávy


Postup:

Maso naklepeme a jednotlivé steaky po stranách trochu nařízneme nožem, aby se při pečení nekroutily.

Připravíme marinádu: smícháme olej s medem a citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a promícháme. Maso potřeme z obou stran marinádou, vložíme ho do sáčku nebo mísy s víkem a necháme v chladu alespoň 4 hodiny odležet.

Pak rozpálíme na pánvi olej a maso na něm opečeme po obou stranách (z každé strany maximálně 5 až 6 minut). Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Vepřová krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z vepřové kýty, tak si ji dopřejte!

reklama
reklama

Komentáře