Moje chvilka pohody

Stín se plížil po podlaze

Po rozvodu jsem se přestěhovala do malého panelového bytu. Klidu a bezpečí se mi v něm ale nedostávalo. Noc co noc se na podlaze v ložnici objevoval mohutný stín.

Před dvěma lety jsem se rozvedla. Vlastně to byl manžel, kdo požádal o rozvod. Ukázalo se totiž, že měl už několik let mimomanželský poměr a jeho milenka tehdy byla v jiném stavu. Byl to pro mě šok. Byli jsme spolu přes dvacet, vychovali jsme dvě děti a i když jsme se tu a tam pohádali nebo jsme spolu pro změnu pár dní nemluvili, nikdy by mě nenapadlo, že má manžel jinou známost.

Přišel rozvod

Nějakou dobu jsem se manžela snažila přesvědčit, ať naše manželství nezahazuje, ale on trval na svém. Milenu, tak se jeho milenka jmenovala, prý miluje a chce si ji po rozvodu vzít. Nakonec jsem tedy rozvodové papíry podepsala.

Pak následoval boj o majetek. Vlastnili jsme veliký čtyřpokojový byt v centru města a dvě rodinná auta. Po několikaměsíčních tahanicích jsem dostala nějaký finanční podíl z prodeje bytu, a za ten jsem si koupila starší panelákovou dvougarsonku.

Pocity úzkosti

Ačkoli to byl pěkný byt, necítila jsem se v něm moc dobře. Myslela jsem si ovšem, že je to tím, že jsem na tom nebyla po rozvodu psychicky zrovna nejlíp. V noci jsem se často probouzela a trpěla jsem záchvaty úzkosti.

Když to trvalo už druhý týden, začalo mě to znepokojovat. Měla jsem obavy, jestli nejsem třeba nějak nemocná, a tak jsem pro klid duše zašla ke své kamarádce doktorce. Vzala mi krev, vyšetřila mě, ale všechno bylo v pořádku. Věřila jsem, že to jsou jen pocuchané nervy a že se to časem nějak srovná.

Plíživý stín

Jednou v noci jsem měla zlý sen a probudila jsem se celá zpocená a vyděšená. Rozsvítila jsem lampičku na nočním stolku. Chtěla jsem vstát a jít si do kuchyně pro vodu, když vtom jsem na podlaze spatřila jakýsi černý stín.

Byl mohutný a pohyboval se. Protřela jsem si oči, myslela jsem si, že se mi to třeba jen zdá, ale když jsem znovu zaostřila na podlahu, stín tam pořád byl. Nechápala jsem to. V pokoji nebylo nic, co by ten stín vrhalo, a na okně byly zatažené žaluzie.

Zmocnil se mě strach

Zírala jsem na ten stín jako přikovaná, neschopná jediného pohybu nebo výkřiku. Po chvilce se začal stín blížit k mé posteli. Nenapadlo mě nic lepšího, než zhasnout lampičku. Ve tmě jsem se cítila bezpečněji.

Zakryla jsem se peřinou, ale trvalo dlouho, než se mi podařilo znovu usnout. Další noci se vše opakovalo. Pochopila jsem, že v tom bytě buď straší nebo je tam nějaká tajemná zlá síla, a právě ta může za moje stávající psychické problémy.

Byt jsem prodala

Pár dní nato jsem si podala inzerát na prodej bytu. Štěstí mi přálo – za měsíc jsem se přestěhovala jinam. Nový byt byl sice o něco menší, ale cítila jsem se v něm klidně a bezpečně. Paní, které jsem byt prodala, jsem raději nekontaktovala. Bála jsem se, co bych se od ní dozvěděla. Jen doufám, že je v pořádku.

Adéla L. (52), Hradec Králové

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden