Švestková pomazánka na chléb

Výtečná rychlá švestková pomazánka potěší malé i velké. Navíc má velmi univerzální využití.


Ingredience:


1,5 kg hodně zralých švestek


250 g cukru krupice


250 g třtinového cukru


1 sáček vanilkového cukru


100–150 g 60% čokolády


rum dle chuti


Postup:


Švestky postupně vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.)


Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě.


Znovu rozmixujte a potom švestkovou pomazánku naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při
80 °C. A máte hotovo, přejeme dobrou chuť!


Náš tip:


Pomazánku můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem a namazat na chleba.

reklama
reklama

Komentáře