Švestkové knedlíky

Nekynuté švestkové knedlíky z bramborového těsto nejsou moc pracné, ale se skořicovou posypkou chutnají náramně.

Suroviny na 4 porce

Na knedlíky - 800 g brambor uvařených ve slupce - 1 vejce - 330 g hrubé mouky - špetka soli - 20 švestek

Na posyp - 200 g strouhanky - 100 g másla - 130 g krupicového cukru - 2 balení skořicového cukru

Postup

1. Vychlazené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Smíchejte s vejcem, hrubou moukou a špetkou soli. Vypracujte tužší těsto, ze kterého vytvarujte váleček a nakrájejte ho na dvacet stejných dílků.

2. Každý dílek rozválejte, vložte do něj vypeckovanou švestku a zabalte.

3. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch.

4. Máslo rozpusťte na pánvi a smíchejte s oběma cukry a strouhankou. Knedlíky naservírujte na talíře a posypte žmolenkou a polijte máslem.

reklama
reklama

Komentáře