Můj čas na kafíčko

Tchyně miluje mého strýčka

Rodinné vztahy jsou ve většině případů spíše komplikované a v naší rodině to platí dvojnásob. Když jsme se dozvěděli, že se má tchyně zakoukala do mého strýčka, mysleli jsme , že se nám to zdá.

Pokud si někdo stále myslí, že některé příběhy ve filmech jsou naprosto šílené a nemohly by se nikdy stát, tak ještě nezažil moji šílenou rodinu. U nás nikdy nebyla nuda, ať už byla legrace, nebo naopak pořádné drama. To, čeho jsme se dočkali v posledních letech, ale předčilo opravdu všechno.

Když naše děti vylétly z hnízda a my si chtěli s manželem Zdeňkem konečně užívat tu bezstarostnost a nezodpovědnost, přišla na řadu tchyně, která nám zase pořádně zamíchala kartami.

Líbilo se jí, že je plný energie

Do Česka se totiž po dvaceti letech vrátil můj strýček, který žil v Německu. Byl rozvedený, plný energie a chuti do života. Což naší tchyni, která už byla deset let vdova, velice imponovalo.

Když jsem je na rodinné oslavě seznámila, okamžitě do něj zasekla drápy a začala se chovat jak nějaká puberťačka. V první chvíli nám to přišlo naprosto šílené a nikdo s tím nesouhlasil. Což jsme také dávali okatě najevo. Jenže to nebylo nic platné.

Vyšli si na večeři a bylo hotovo

Strýček se sice nenechal hned pobláznit, pak si ale párkrát vyšli na večeři a bylo vymalováno. Můj manžel, i když svou mámu velice miluje, věděl, že je tak trochu šílená a nebude to dělat dobrotu.

A ze začátku tomu také tak skutečně bylo. Neustále mi volala a tlačila mě do toho, ať se u strýčka přimluvím, že je skvělá a ať jí dá šanci. Bylo vidět, že by se k němu nejraději hned nastěhovala, a snad si ho i vzala za muže.

Světe div se, ono to funguje

Strýček byl flegmatik, který nechal vše plynout, a to ji na něm jediné rozčilovalo. Když jsme se konečně smířili s tím, že se vídají, rozhodli jsme se jim razantně říct, ať si dělají, co chtějí, ale ať nás vynechají jako své spojky a řeší si svůj vztah sami.

A světe div se, ono to nějak funguje. Dnes už jsou skutečně manželé a užívají si svůj vysněný důchod společně.

Zuzana P., 45 let, Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden