Moje šťastná hvězda

Úraz při natáčení Langmajera zcela změnil!

Trápí ho vleklé bolesti zad

Nejobsazovanější český herec JIŘÍ LANGMAJER (50) má už deset let velké problémy se zády. Vše odstartoval vážný úraz páteře.

Tak trochu tajuplný Jiří Langmajer, stále překvapuje, kam až dokáže dovést vážné a dramatické postavy. Je pro film i divadlo zrozen a vkládá do svých rolí kus sebe, a to se mu stalo osudným při natáčení filmu Na vlastní nebezpečí.

Skočil dle scénáře do hlubokého vodopádu a silný náraz na vodní hladinu mu rozdrtil jeden z nejdůležitějších hrudních obratlů nacházející se mezi hrudní a bederní částí páteře. Ten mu posléze musel být zcela nahrazen.

Je z něj jiný člověk

Jakýkoli chirurgický zásah do páteře je i významným zásahem do života člověka. Celá řada lidí po obdobném zákroku často míří do invalidního důchodu. To Jiří se popral sám se sebou, netušil však, že nastanou komplikace a on v nesnesitelných bolestech bude muset podstoupit takzvanou reoperaci, která napravila nedostatky předcházející operace. Následovala dlouhodobá rekonvalescence, kdy musel zatínat zuby a bojoval i s depresemi. Je totiž velmi těžké, když chlap v nejlepších letech musí přijmout doživotní omezení. Dnes už ví, že vše souvisí se vším.

Uvědomuje si, jak je důležité, aby byl šťastný, i když se někdy nedaří, a v tom mu rozhodně pomáhá jeho partnerka ADÉLA GONDÍKOVÁ (43). To, co si opravdu ze zdravotních důvodů nemůže dovolit, je zbrklost! Omezil všechny riskantní záliby a ty, jako je například seskok padákem, a vyškrtnul i projížďku na koni cvalem.

Jak sám říká, nedře ani ve fitku, které navíc nesnáší, ale chodí pravidelně plavat, otužuje se, jezdí na kole a hlavně dělá to, co ho baví. To, co se možná v jeho životě změnilo nejvíce, bylo jeho myšlení, přístup k lidem i k sobě. Úraz mu však dal také poznat, že je skutečně bojovník, který se vydal správným směrem.

Bolesti se stále ozývají

Tak velké zákroky, jakými byly dvě operace  páteře, se s každou chybou, neuvážeností a přetížením vždy velmi citelně ozvou. Langmajer má za sebou období, kdy kvůli ukrutným bolestem zad musel odmítat role a musel být měněn i natáčecí plán projektů, kde právě působil. Nesnesitelné bolesti se mohou ozvat kdykoli. Musí nesmlouvavě naslouchat svému tělu. V rozhovoru pro Radiožurnál před časem uvedl: „Vždycky mě to úplně vyřadí, začnu zvracet, mám těžký horečky. Ale za dva dny je to zase v pořádku.“ Je skutečně obdivuhodné s čím se herec musí čas od času prát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden