Moje sladké tajemství

Už ani kapička!

Inkontinence je problém, za který se většina žen stydí. Často s tím nic nedělají, a nakonec nezbývá nic jiného než podstoupit lékařský zákrok.

Postihuje hlavně ženy, ale ani muži nejsou výjimkou. Může za ni věk, oslabení svěrače močového měchýře nebo závěsného aparátu močové trubice, nadváha, těhotenství, porod, menopauza, stres ale i kouření a dědičnost.

Pokud začnete samovolným únikem moči trpět, v počátečním stadiu stačí jen pár cviků, díky kterým bude toto tabu minulostí.

Posilujte pánevní svěrače

Lehněte si na záda, pokrčte nohy a rozkročte. Poté pomalu stahujte svaly kolem močové trubice, pochvy a konečníku směrem do oblasti břicha. Vydržte vždy 5 vteřin, pak povolte. Chvilku si oddechněte a následně cvik ještě několikrát zopakujte.

Šlapejte jako na kole

Zůstaňte ležet na zádech a jednu nohu pokrčte. Dbejte na to, aby byla skoro až u hrudníku, tu druhou mějte nataženou. Plynule nohy střídejte, úplně stejně, jako když jedete na kole. Nezapomeňte také, že pánev musí být podsazená.

Cviky v kleku

Zaujměte pozici jako u dámského kliku. Předloktí mějte na zemi, nohy nechte pokrčené, končetiny musí být s tělem v pravém úhlu. Natáhněte jednu nohu a krátce jí kmitejte.

To samé opakujte i na druhé straně. Můžete také vyzkoušet další jednoduchý cvik z kleku. Klekněte si na kolena a ze sedu na patách se mírně zvedejte. Opakujte nejlépe každé ráno a večer.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden