Moje sladké tajemství

Velké trable s menopauzou

V miniseriálu vám přinášíme rady, jak projít tímto obdobím, které potká každou ženu, bez ztráty kytičky. Poradíme vám, jak v tomto ne zrovna snadném období pečovat o svou pleť, aby byla stále krásná, svěží a plná života.

V období menopauzy se pokožka mění rychlostí blesku. Kromě suché a povislé kůže, vrásek a pigmentových skvrn se může objevit také velice nepříjemné hormonální akné. Pokud však budete o svou pleť správně pečovat, můžete se mu obloukem vyhnout!

Co je třeba omezit?

V první řadě je to cukr, bílá mouka a průmyslově zpracované potraviny. To všechno přispívá k tvorbě zánětů, které stojí za hormonálním akné. Naopak si dopřávejte co nejvíce vlákniny, ovoce a zeleniny.

Pokud už se nějaký ten vřídek na vašem obličeji objeví, rozhodně se ho nesnažte sama odstranit. V období menopauzy je pokožka náchylnější k různým infekcím.

Spása v podobě fytoestrogenů

Za změny na pokožce může hlavně úbytek estrogenu. Dobrou zprávou je, že ho lze částečně doplnit – takzvanými fytoestrogeny. Ty seženete v podobě doplňků stravy, máte je ale povětšinou i doma.

Jsou obsaženy v hrachu, fazolích, bramborách, jablkách, třešních, česneku a petrželi, nejvyšší koncentraci má sója a červený jetel. Fytoestrogeny jsou velice dobré antioxidanty, a navíc mají protizánětlivé účinky.

Dopřejte pleti hydrataci

Za tvorbou akné stojí i málo hydratovaná pleť, která je k tvorbě vřídků náchylnější. Proto hydratujte a hydratujte. A můžete na to jít i přírodní cestou.

Ve vodní lázni rozpusťte 25 ml bambuckého másla a 3 g včelího vosku, poté přilijte 20 ml šípkového oleje, promíchejte a směs dejte na 5 minut zatuhnout do lednice. Pak přidejte pár kapek kyseliny hyaluronové, 4 kapky vitaminu E a přelijte do uzavíratelné nádoby.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden