Vepřová panenka na zázvoru

Suroviny na 4–6 porcí:

● 2 vepřové panenky (asi 500 g)

Na marinádu:

● 40 ml sójové omáčky

● 1 lžíce rýžového octa

● 2 lžíce sezamového oleje

● 2–3 cm čerstvého zázvoru

● ½ lžičky drceného chilli

● 1 lžíce cukru krystal

● jarní cibulka k podávání

Postup:

1. Smícháme všechny přísady na marinádu – sůl už nepřidáváme, sójová omáčka je slaná dost. Obě panenky na dvě hodiny nebo lépe na noc naložíme do marinády. Půl hodiny před grilováním je vyndáme z lednice.

2. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem a maso grilujeme ze všech stran přibližně 5 minut. Hotové ho sejmeme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočívat. Nakrájíme ho na plátky a podáváme se salátem.

reklama
reklama

Komentáře