Můj čas na kafíčko

Viník? Ohnutá záda!

Víte, že pokud se hrbíte, zakřivení páteře nemůže dobře plnit svou funkci, a vy tak vyvíjíte tlak na vnitřní orgány? To vede k zažívacím problémům.

Vnitřní orgány v ohrožení

Špatné držení těla bývá hlavní příčinou bolestí zádových svalů. Jenže na frak dostává i krk, stejně jako ramena. Páteř má své přirozené zakřivení, které udržuje tělo ve formě.

Když se ale hrbíte nebo sedíte celá ohnutá, pak špatné prohnutí páteře oslabuje nejen svaly, u nichž je potřeba, aby byly silné a aktivní, ale i vnitřní orgány v břichu. A tak následují těžkosti při trávení.

Sedíte na správné židli?

Je hezké, že máte na stole fotky své rodiny. Zaměřit byste se ale měla na podstatnější věci. Pokud sedíte často u počítače, ujistěte se, že klávesnice není příliš nízko a monitor daleko, abyste mohla číst a psát bez přílišného naklánění.

Důležité je pořídit si pohodlnou židli s bederní opěrkou a pokud vás při sezení bolí kostrč, tak i ortopedický sedák, vytvarovaný na dokonalé rozložení váhy těla s odlehčením právě v oblasti kostrče. Pořídit si můžete i ortopedické pásy, které drží páteř vzpřímenou a lze je diskrétně skrýt pod oblečením.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden