Můj kousek štěstí

Vnukovi se smějí, že je Váleček

Kluk silnější postavy bývá často terčem posměchu spolužáků a vrstevníků. Můj vnuk Hynek tak ztratil už veškeré sebevědomí.

V naší rodině nikdy nebyli žádní hubení, všichni jsme byli pěkně živení, ovšem ze strany mého zetě to jsou opravdoví zápasníci sumo. Proti nim je naše rodina jako příbuzní té slavné hubené modelky Twiggy. A stejně tak se potatil můj vnuk Hynek. Má značnou nadváhu, děti se mu vysmívají, že je tlusťoch, bůček.

Zeť ani dcera se zrovna nehrnuli do toho tuto nepříjemnou záležitost ve škole řešit. Nejspíš tušili, jak by to dopadlo. Došlo to až tak daleko, že vnuk doma probrečel i dvě hodiny po příchodu ze školy. Bylo to o nervy, vždyť to byl hodný a snaživý kluk. Šla jsem tedy do školy já…

Posměchu neuteče

Učitelka mi řekla, že bychom v zájmu Hynka měli s jeho tloušťkou něco dělat. Šla jsem tedy za ředitelkou a dopadlo to ještě hůř. Vynadala mi, že vnukovi ničíme zdraví špatným životním stylem. Hynek nakonec přestoupil na jinou školu, kde mu okamžitě přiřkli přezdívku Váleček. Stejný problém vnuk má, když si jde hrát ven.

Tam už se dokonce stalo, že mu někdo ublížil. Vnuk nemá žádné sebevědomí, nevěří si, takže je pro děti snadný cíl. A my přece nemůžeme všude chodit s ním a s každým dítětem se hádat. Z Hynka se stal introvert, který raději vysedává u televize, než by vyrazil ven. Samozřejmě pak své neštěstí řeší jídlem a pitím.

Změní ho láska?

Dcera se nakonec rozhodla k ráznému kroku. V soužití se zetěm a také vinou těhotenství totiž přibrala čtyřicet kilo. Začala se zajímat o zdravé stravování a bojovat.

Setkala se s okamžitým odporem zetě a celé jeho rodiny, to jí ale neodradilo. Za rok se jí podařilo už zhubnout patnáct kilo, ale syna k něčemu takovému zatím nepřesvědčila.

Přesto doufáme, že až se objeví nějaká dívka, která Hynka zaujme, že ho přejde chuť na dvanáct knedlíků ke svíčkové a kachnu na posezení. Že začne třeba dokonce z lásky k dívce trochu sportovat. Vždyť by to byl tak hezký kluk, kdyby z něho nebyl tlustý Váleček!

Alena (69), Hodonín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden