Moje chvilka pohody

Všechny vzpomínky skončily v popelnici

Když před léty zemřel můj muž, nechala jsem u nás v bytě i na chalupě, vše tak, jak to opustil. Vydrželo to tak 16 let. Najednou je vše jinak a já se s tím nedokážu smířit.

Stojím tu nad hromádkou věcí, které moje nevlastní dcera vysypala ze skříně na zem. Tuhle košili nosil Zdeněk tak rád. A byl pak celý nešťastný, když si ji pokecal kečupem. A tady je celá halda odborných časopisů. Ty po večerech studoval, aby našel další inspiraci na to, jak zvelebit tuto chatu.

Místo naší lásky

Zdeněk byl o 25 let starší, čerstvě rozvedený a mně po delší době zkrachoval další beznadějný vztah. S chlapy svého věku mi to zkrátka nefungovalo. Zato do toho neuvěřitelně galantního a vtipného zralého muže jsem se okamžitě zamilovala. Začínal tehdy právě stavět chatu a já tam začala jezdit s ním. Bylo to naše hnízdečko lásky.

Nikdo o ni neměl zájem

Na chatě jsme se Zdeňkem trávili veškerý svůj volný čas a dost jsme se tam i nadřeli. Ale ohromně nás to bavilo. Brzy jsme se také vzali a svatební hostina se samozřejmě konala tam.

Přijely na ni o obě Zdeňkovy dospělé děti. Chovaly se ke mně velice přátelsky. Bohužel ježdění na chatu, i když měly samy malé děti, je nijak nelákalo. Zdeňka to moc mrzelo.

Bolest byla strašlivá

Pak Zdeňka postihl infarkt a brzy na to druhý. Prožili jsme spolu krásných deset let a najednou jsem byla sama. Zdeňkova rodina mě však vzala mezi sebe a já se necítila opuštěně. Na chatu jsem dál jezdila a snažila se ji udržovat.

Cítila jsem se tam ze všeho nejlépe. Všude jsem viděla manžela, cítila jeho vůni, dotýkala se jeho věcí. Jeho děti tam dál nejezdily, a tak jsem si z toho udělala takové Zdeňkovo muzeum.

Vnouček zamíchal kartami

Pak se ale mužově vnučce Tereze narodil malý Vašík. Tereza chtěla trávit s miminkem mateřskou na chatě na čerstvém vzduchu. No a tak se tady začalo pořádně smýčit. Zdeňkova dcera s vnučkou nemilosrdně vyhazovaly tolik let zakonzervované věci.

Všechny moje relikvie s láskou opatrované skončily v kontejneru. Je mi to hrozně líto, ale chápu, že je to tak má být. A Zdeněk by měl určitě radost, že chata konečně ožije dětským smíchem.

Eva U.(61), Aš

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden