Zapečený fenykl

Jednoduché a lehké jídlo, ovšem nabité chutí, vůní a vitaminy!

Příprava: 45 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 30 Kč

Suroviny na 4 porce

- 2 fenykly

- 3 brambory

- 4 lžíce strouhanky

- 6 lžic nastrouhaného parmezánu

- 200 ml smetany

- sůl

- olivový olej

Postup

1. Brambory ve slupce povařte 10 minut v osolené vodě, pak je oloupejte a nakrájejte. Fenykl povařte ve vroucí vodě 2 minuty.

2. Zapékací mísu vymažte. Na dno rozložte polovinu brambor, posypte strouhankou, rozprostřete fenykl, osolte, přikryjte bramborami a přelijte smetanou s parmezánem. Zapékejte při 180 ºC 25 minut.

Komentáře

reklama