Můj kousek štěstí

Zázvorové pohlazení pro vaši krásu

Většina z nás má zázvor spojený s nástupem chřipkového období a viróz.

Pravdou však je, že tento zázračný kořen je chuťovou bombou s množstvím blahodárných účinků na vaše zdraví, ale také kosmetickým pomocníkem. Nejspíš vám bude chvíli trvat než se sžijete s intenzivní chutí a vůní zázvoru, ale věřte, že jakmile se tak stane, nebudete litovat. Tato léčivá rostlina je totiž nesmírně bohatá na vzácné esenciální oleje a při pravidelném používání přinese do vašeho života celou řadu pozitivních změn.

Maska na obličej

Zázvor má schopnost zmírňovat zánět. Skvěle se proto hodí na výrobu masky na obličej v případě, že trpíte na vyrážky. Na přípravu masky smíchejte hrnek sojového jogurtu s jednou polévkovou lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru a takto získanou masku si naneste na obličej. Po 10 až 15 minutách schnutí ji opláchněte vlažnou vodou. Jogurt pleť hydratuje, zatímco zázvor pomůže odstranit zanícenou vyrážku.

Zábal na vlasy

Máte-li dojem, že jsou vaše vlasy hodně suché, šupinaté a pokožka hlavy je bolestivě zanícená, pak je nejvyšší čas, abyste si připravili zázvorový zábal na vlasy. Ve čtyřech polévkových lžících olivového oleje rozmíchejte 1,5 polévkové lžíce strouhaného zázvoru a pokožku hlavy si touto směsí potřete. Zábal nechte působit minimálně 10 minut, a potom si vlasy umyjte jak jste zvyklí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden