Zeleninové rizoto s parmezánem

Do hlubokého talíře naservírujte porci rizota, posypejte parmezánem a ozdobte snítkou čerstvého tymiánu.


Ingredience:


hrnek sušených, předem namočených hub


1 lžička mletého kmínu


olivový olej


2 středně velké cibule


1–2 stroužky česneku


½ celeru na kostičky


1 mrkev na kostičky


½ lžičky kurkumy


mořská sůl


300 g rýže basmati


100 g pohankových krup


1 l vody či vývaru


Postup:


Dejte vařit houby s kmínem. Mezitím v hrnci rozehřejete olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zeleninu. Přidejte kurkumu a osolte.


Přisypejte rýži s pohankou a opékejte je spolu se zeleninou. Stále míchejte a nakonec přilijte vroucí vodu nebo vývar, přidejte povařené sušené houby a všechno pořádně promíchejte.


Pokud nemáte silný vývar, přidejte zeleninový biobujon. Zmírněte oheň na minimum a vařte přikryté bez míchání 15–20 minut. Pak odstavte z ohně a nechte rizoto pod pokličkou ještě chvíli stát.

reklama
reklama

Komentáře