Můj kousek štěstí

Žilky kolem nosu. Jak jim předejít a lze se jich zbavit?

Popraskané žilky kolem nosu jsou častým trápením mnoha žen po čtyřicítce. Lze s tím něco dělat?

Proč vznikají

Ani odborníci nemají úplně jasno v tom, proč se žilky v obličeji tvoří. Jedni tvrdí, že za to může částečně dědičnost, jiní zase, že jejich vznik můžeme negativně i pozitivně ovlivnit my sami. Co naší pleti rozhodně nedělá dobře a co tuhle vadu na kráse jen zhorší, jsou prudké teplotní výkyvy. Třeba když z mrazu přijdete do vyhřáté sauny nebo se z vytopené kanceláře vydáte na procházku. Domnívají se také, že žilky ovlivňuje do jisté míry i strava ochucená pálivým kořením, chilli papričkami, také káva i alkohol. Jsou to spouštěcí mechanismy. Jako prevence tedy slouží vědomé vyhýbání se výše uvedeného a úprava jídelníčku.

Extra přípravky jako prevence

V drogerii také seženete speciální kosmetiku, která by měla kůži v tomto ohledu ochránit. Proč je to důležité? Je třeba především zlepšit izolační možnosti pleti a zpevnit cévy. Pak se projevům úspěšně vyhnete.

Když už je pozdě

Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem. Pokud se žilky už u vás objevily, můžete je řešit například laserem.     .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden