Moje chvilka pohody

Životabudiče pro slabé vlasy

Poškozené slabé vlasy a hlavně padání vlasů není záležitostí pouze stáří. Může to potkat každého, kdo je ve velkém stresu, nepřijímá dostatek vitaminů a minerálních látek nebo je po vážnější nemoci…

Dopřejte vlasům pořádnou ozdravovnu v podobě zdravého a pestrého jídelníčku, přírodních masek a kvalitních kosmetických produktů.

Pozor na diety

Pokud jste stále na nějakých dietách, tak svým vlasům neprospíváte. Organismus je při dietách příliš vystresovaný a vyčerpaný, což vede k oslabení vlasových kořínků i celkové kvality vlasů, které jsou matné a bez života.

Ať už jste na dietě, nebo ne, zvyšte příjem esenciálních mastných kyselin, především omega-3 mastných kyselin, které vyživují vlasy zevnitř a stimulují jejich zdravý růst. Také jezte hodně ovoce a zeleniny, luštěnin a libového masa a ryb.

Dobré jsou i doplňky stravy, například biotin, b-komplex nebo trojkombinace vápník, hořčík, zinek.

Vlažná voda je lepší

Horká voda vlasy dehydratuje a díky tomu jsou suché a lámavé. Poškodit se však mohou i vlasové kořínky, což vede k řídnutí vlasů. Při mytí zásadně používejte vlažnou vodu, a šampon vždy pečlivě vymyjte.

Aktivátory a stimulátory

Vlasové aktivátory obsahují kombinaci účinných látek, což vede k menšímu vypadávání vlasů. Vlasy jsou pevnější, pružnější, lépe se rozčesávají. Stimulátory naopak dodávají vlasům lesk a udržují jejich dobrý stav.

Raději rozpuštěné

Pokud často nosíte drdoly a pevně stažené culíky, může se stát, že se vám vlasy časem polámou a trvale poškodí. Raději dejte přednost rozpuštěným vlasům, čelenkách či skřipcům nebo volným copům.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden