Moje chvilka pohody

Žmoulejte si uši, uleví se vám

Zkuste si jemně promasírovat uši a uvidíte, že za chvíli všechno napětí a bolesti ve vašem těle ustoupí.

Jak je to možné? Na boltcích totiž máme speciální body, které dokážou zbavit nejrůznější části těla zdravotních problémů. Tato speciální masáž se provádí lehkým tlakem a krouživým pohybem špičkami prstů.

Proč je to tak účinné?

Při masírování reflexních bodů na uchu putují impulsy z pokožky do odpovídající části těla, kde uvolní blokády, které jsou příčinou našich potíží. Na lidském uchu totiž existuje na 200 aktivních bodů využitelných pro léčebný zákrok.

Tak například střed ucha kolem otvoru tvoří zažívací a dýchací ústrojí, další vrstva vinoucí se kruhovitě kolem otvoru představuje nervový systém a na okrajích se projevuje systém oběhový a vylučovací.

Na ušním lalůčku jsou body odpovídající hlavě, proto jeho citlivou masáží lze rychle odstranit nastupující bolest hlavy či krku.

Masážní postupy

Začněte na horní části boltce. Ukazováčkem a palcem toto místo chytněte tak, že budete mít palec za uchem. Lehkým tlakem ukazováčku přejíždějte z vnitřku ucha směrem ven, až postupně promasírujete celé ucho až k lalůčku.

Ten pak protahujte a žmoulejte dost dlouho. Třikrát tento postup zopakujte. Nakonec si ukazováčkem masírujte za uchem. Začněte nahoře a pokračujte jemným tlakem dolů až na konec ucha. Opakujte tak třikrát po sobě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden