Můj kousek štěstí

Znáte tyto triky v kuchyni?

Nechcete, aby se po vašem bytě nebo dokonce celým domem linul nepříjemný zápach toho, co vaříte? Zkuste tyto jednoduché rady.

Nepříjemný zápach při vaření kapusty zmenšíte, když do vody přidáte v kousku tenké látky zabalenou patku chleba.Chuť kapusty zlepšíte, když do dušení nastrouháte kyselé jablko a přidáte trochu sladké smetany. Při vaření květáku vyplavíte všechen hmyz a housenky ponořením na 15 minut do slané vody. Aby zůstal květák při vaření bílý, přidejte do vody trochu citrónové šťávy.
Přidání citronové šťávy také omezí nepříjemný zápach linoucí se domácností. Pokud vaříte hrášek, a chcete, aby si uchoval svěží barvu, přidejte do vody trochu krystalového cukru. Fazolové lusky vaříte stejně, jejich chuť a lepší stravitelnost zlepšíte, když je vařené pokapete olejem.

Křehké a lahodné

Drůbeží maso zůstane bílé a šťavnaté, když je před pečením potřete citrónem. Starší drůbež den před přípravou natřete jedlou sodou a následující den omyjte. Maso je pak křehčí a chutnější. Zkuste kuře při pečení místo vodou podlévat vínem, dosáhnete velmi zajímavé chuti. Pokud k masu připravujete hranolky, namočte je na 20 minut před fritováním do mléka. Budou méně mastné. Tato finta zabrání, aby absorbovaly mnoho omastku.A pokud chystáte po jídle dezert, koláč či buchta bude nadýchanější, pokud přidáte horkou vodu. Tři čajové lžičky vmícháte do těsta těsně předtím, než ho nalijete do bábovkové formy. Těsto více nabyde. Musíte ještě dodržet jednoduché pravidlo - během pečení nesmíte troubu otvírat 20 minut.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden