Moje sladké tajemství

Zvuky zvonkohry

Jemné tóny prolínající se s letním vánkem. Řeč je o zvonkohře, kterou si můžete vyvěsit na zahradě či balkoně. Výroba zabere jen pár minut.

Budeme potřebovat:

 akrylové barvy

 menší květináč

 provázek

 štětec

 kovové tyčky zvonkohry

 nůžky

Jak na to?

1. Nejprve si nachystejte květináč, který si barvami natřete celý nebo jej pokreslíte vzory podle svého vkusu. Mezitím, co vám květináček schne, vyměřte délku provázku na zavěšení zvukových tyčinek. Provázek může být nenápadný, klidně použijte i vlasec, zvonkohra tak bude zajímavá.

2. Na každý provázek navlékněte jednu tyčku zvonkohry. Provázek každé zvonkohry provlékněte nejprve z vnitřku květináče ven a pak zase zpátky. Zespodu pečlivě uvázejte uzlíky, aby vám jednotlivé cinkající součásti nevypadaly.

3.  Na závěr navázejte provázek na zavěšení květináče. Ten obzvlášť dobře upevněte, aby vám zvonkohra nespadla, to by byl pořádný rámus, který od zvonkohry asi neočekáváte. Zvonkohru si můžete ještě domalovat podle libosti, kupte si barvy na keramiku.

4. Nyní můžete své povedené dílo zavěsit na libovolné místo a nechat se uklidňovat jeho líbivým zvukem.

Tip!

Namísto tyček zvonkohry můžete zavěsit i jiné předměty. Ťukáním o sebe díky větru budou vydávat zvuky například mušle, knoflíky nebo staré příbory.

Zvýšený záhon z palet na květiny, ovoce či zeleninu

Díky zvýšenému záhonu se nebudete muset neustále ohýbat a zasadit do něj můžete cokoli.

Budeme potřebovat:

 4 palety

 šrouby

 vrtačku

 fólii

 hřebíčky + kladívko nebo spinovačku

1. Začneme tím, že vykopeme do země 30 centimetrů hluboké jamky, do nichž zasadíme palety. Pokud nám na sebe hezky sedí, tak k sobě můžete palety napevno spojit šrouby.

2. Dalším krokem je nastříhání nopové fólie, jež chrání palety před vlhkostí. Nastříhanou fólii připevníme z vnitřní strany záhonu na palety pomocí spinovačky nebo hřebíčků.

3.  Pak už jen vyplníme záhon vhodným materiálem a zeminou a můžeme se pustit do sázení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden