Moje chvilka pohody

Čočka se zelím a párky

Čočka zapékaná s kysaným zelím a párky, dochucená bylinkami, vás svou chutí mile překvapí.

Suroviny na 4 porce - 300 g čočky - 4 debrecínské párky - 1 mrkev - 300 g kysaného zelí - 1 cibule - 1 lžíce sádla - sůl, pepř - majoránka - libeček - bobkový list

Postup

1. Předem namočenou čočku uvařte s bobkovým listem doměkka. V polovině vaření přidejte libeček.

2. Cibuli nakrájejte najemno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nakrájené klobásky a čočku a promíchejte. Nakonec přimíchejte zelí a nastrouhanou mrkev a nechte asi 3 minuty restovat. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.

3. Směs přendejte do zapékací mísy a dejte péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 ºC.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden