Čočka se zelím a párky

Čočka zapékaná s kysaným zelím a párky, dochucená bylinkami, vás svou chutí mile překvapí.

Suroviny na 4 porce – 300 g čočky – 4 debrecínské párky – 1 mrkev – 300 g kysaného zelí – 1 cibule – 1 lžíce sádla – sůl, pepř – majoránka – libeček – bobkový list

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Předem namočenou čočku uvařte s bobkovým listem doměkka. V polovině vaření přidejte libeček.

2. Cibuli nakrájejte najemno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nakrájené klobásky a čočku a promíchejte. Nakonec přimíchejte zelí a nastrouhanou mrkev a nechte asi 3 minuty restovat. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.

3. Směs přendejte do zapékací mísy a dejte péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...