Cukeťáky

Mezi zeleninu, kterou za levno seženete i v zimních měsících, patří cuketa. Připravte si z ní odlehčenou verzi bramboráků.

Potřebujete:

3 střední brambory, 3 vejce, 3 stroužky česneku, hladkou mouku a mléko podle potřeby ,1 středně velkou cuketu, pepř, sůl, majoránku, olej

Postup:

  1. Cuketu rozpulte a zbavte semínek. Polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Brambory a cuketu promíchejte a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.
  2. Ke směsi přidejte vejce, koření, prolisovaný česnek a sůl. Když je těsto husté, přidejte mléko. Když je řídké, přidejte mouku.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a na něm z obou stran smažte placky – cukeťáky.
  4. Podávejte se zelným salátem, případně s pokrájenou vámi oblíbenou zeleninou, ať pokrm na talíři působí svěže..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...