Můj kousek štěstí

Domácí hranolky se sýrem feta

 I když předsmažené hranolky chutnají skvěle, těm domácím se nic nevyrovná. A lze z nich vykouzlit lehké jídlo podle receptu inspirovaného řeckou kuchyní.

Potřebujete:

500 kg brambor nebo 1 balení hranolků do trouby, 100 g oliv, 100–150 g sýra feta,_ olivový olej, pepř, sůl, čerstvý tymián, čerstvou petrželku nebo jiné bylinky

Postup:


  1. Brambory omyjte a nakrájejte na  hranolky (nebo použijte mražené). Plech vyložte pečicím papírem naskládejte na něj hranolky, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 ˚C asi 30–40 minut dozlatova.

  2. Když jsou brambory hotové, přendejte je do mísy a lehce osolte. Přidejte nasekanou petrželku a lístky tymiánu.

  3. Olivy nakrájejte na kolečka, přidejte k bramborám a lehce promíchejte. Nakonec posypejte rozdrobeným sýrem feta a podávejte, ideálně ještě s jogurtovým dipem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden