Dýňovo-hruškový kérm

Dýňové polévce dodá hruška netradiční a skvělou příchuť.

Příprava: 100 min

Náročnost: x

Cena: 65 Kč

Potřebujete:

1 máslovou dýni

2–3 hrušky

3 lžíce másla

3 cibuli

3 stroužky česneku

1–2 cm čerstvého zázvoru

0,5 lžičky skořice

sůl, pepř

0.5 l kuřecího vývaru

dýňová semínka

čerstvou petrželku

1 Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečícím papírem do trouby vyhřáté na 180 °C. Hrušky oloupejte, překrojte napůl a zbavte jadřinců. Několik plátků si dejte stranou. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut.

2 V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Pak vložte pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...