Můj kousek štěstí

Dýňovo-hruškový kérm

Dýňové polévce dodá hruška netradiční a skvělou příchuť.


Příprava: 100 min


Náročnost: x


Cena: 65 Kč


Potřebujete:


1 máslovou dýni


2–3 hrušky


3 lžíce másla


3 cibuli


3 stroužky česneku


1–2 cm čerstvého zázvoru


0,5 lžičky skořice


sůl, pepř


0.5 l kuřecího vývaru


dýňová semínka


čerstvou petrželku


1 Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečícím papírem do trouby vyhřáté na 180 °C. Hrušky oloupejte, překrojte napůl a zbavte jadřinců. Několik plátků si dejte stranou. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut.


2 V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Pak vložte pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden