Fantastický tvarohový dort s čokoládou

Bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády.

Příprava: 25 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 18 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

– 100 g rozpuštěného másla

– 200 g máslových sušenek

Na náplň

– 250 g mascarpone

– 500 g tučného tvarohu

– 350 ml smetany ke šlehání

– 3 lžičky želatiny

300 g kvalitní hořké čokolády

Na polevu

– cukrářská poleva hořká a bílá

Postup

1. Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a vypracujte hmotu, kterou napěchujte do formy s pečicím papírem. Dejte do lednice.

2. Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte, a přidejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte. Směs nalijte na korpus a dejte chladit.

3. Polevy připravte podle návodu a podle libosti ozdobte dort.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...