Francouzská cibulačka

Klasika, na kterou většinu ingrediencí vždycky máte doma.

Ingredience: 8 cibulí, tymián a pažitka, 3 lžíce másla, 400 ml drůbežího vývaru, 100 g sýra gruyére, sůl, pepř, olivový olej, bageta

Postup: V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete.

Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte vínem a drůbežím vývarem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.

Polévku nandejte do misek, přidejte kolečka opečené bagetky a navrch sýr. Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...