Moje šťastná hvězda

Francouzská cibulačka

Klasika, na kterou většinu ingrediencí vždycky máte doma.

Ingredience: 8 cibulí, tymián a pažitka, 3 lžíce másla, 400 ml drůbežího vývaru, 100 g sýra gruyére, sůl, pepř, olivový olej, bageta

Postup:  V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete.

Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte vínem a drůbežím vývarem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.

Polévku nandejte do misek, přidejte kolečka opečené bagetky a navrch sýr. Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden